Geguritan (Asung Tuladha)

Image
Sutanto
Sastra | Tuesday, 22 Nov 2022, 13:30 WIB

Ora gampang dadi pangarsa

Kudu bisa asung tuladha

Ing pangucap, tumindak lan solahbawa

Ananging aja gumampang nggunakaké panguasa

Kanggo laku daksiya gawé cintraka

Aja adigang adigung adiguna

Sapa sira sapa aku

Nganggo sipat kandel aji mumpung

Emban cindhé emban siladan

Ngongasaké panguwasané sesongaran tumindaké

Yen kejegluk kahanan

Tundhoné mung getun keduwung lan kewirangan

Ikuti Ulasan-Ulasan Menarik Lainnya dari Penulis Klik di Sini
Image

Celep RT.07 DK.02 Srigading Sanden Bantul DIY

Guru Harus Terus Belajar

Jathilan, Ikon Dusun Ceme

Jadi yang pertama untuk berkomentar

Artikel Lainnya

Image

Islamofobia dan Wanita-Wanita Muslim

Image

Lapas Narkotika Purwokerto Jalin Kerjasama dengan Kantor Pos Indonesia Cabang Purwokerto

Image

Trash-Talk dalam Dunia Game Online

Image

Kaum Feminisme dalam Cengkraman Patriarki

Image

MAdinah Iman Wisata Serahkan Donasi Bantu Korban Gempa Cianjur

Image

Menebak-nebak Rambut Putih Pak Jokowi, Menggiring atau Memancing?

Kontak Info

Jl. Warung Buncit Raya No 37 Jakarta Selatan 12510 ext

Phone: 021 780 3747

marketing@republika.co.id (Marketing)

× Image